Výtečný start šachistů Náměště do Extraligy mládeže

S prvním říjnovým víkendem zahájili mladí šachisté souboje v Extralize mládeže. Byla odehrána první 4 kola ve skupinách Východ a Západ. Sraz všech osmi družstev skupiny Východ uspořádal Jan Zezula se svým týmem v sokolovně v Kralicích. Všichni trenéři, rodiče i doprovod mladých talentů hodnotili velmi vysoko jak zázemí pro doprovod včetně servisu v podobě kávovaru, napečených dobrot i obložených talířů, tak i zajištěné stravě blízko hrací místnosti. Mladí šachisté pak měli v hracím sále dostatek místa kolem své šachovnice, tak i na průchod mezi stoly.

Tak, jak panovala spokojenost vedoucích, potěšila domácí vysoká úroveň hry mladých šachistů TJ Náměšť nad Oslavou, kteří v sestavě od 1. šachovnice Jakub Zezula, Tadeáš Hladký, Václav Šetina, Adam Kutil, Matěj Zezula, Mikuláš Hladký a Anežka Kavanová (hrála na 6. šachovnici ve 3. kole místo Mikuláše) nejprve v 1. kole po velkém boji otáčeli hůře se vyvíjející zápas proti loni bronzové Beskydské šachové škole Frýdek-Místek a zvítězili 4:2! Pak také po dramatickém boji porazili Prostějov také 4:2, ve 3. kole Zlín vysoko 5,5:0,5 a ve 4. kole z průběžného stavu 1:2 dokázali proti Starému Městu výhrami na prvních třech šachovnicích otočit stav na výhru 4:2! Družstvo se opíralo o vynikající výsledky na prvních třech šachovnicích, na kterých Kuba, Tadeáš a Vašek uhráli 11,5 bodu z 12 možných. Kuba Zezula při tom porazil několik hodně silných hráčů.

Nečekané čtyři výhry znamenají průběžné vedení Náměště ve skupině Východ. V prosinci se bude hrát 5. kolo a v lednu 6. a 7. kolo v osmičlenných skupinách Východ a Západ, pak z obou skupin postoupí nejlepší čtveřice do Extraligy mládeže – Finále „A“ neboli MČR družstev mládeže, družstva na 5.-8.  místě pak do Finále B o udržení. Tři vzájemné zápasy se jim započítají do finálových skupin, ve kterých sehrají v dubnu účastníci skupiny Východ zbývající 4 zápasy proti týmům ze skupiny Západ. Loni skončila Náměšť ve Finále B na 4. místě z 8 družstev (sestupovala 4 družstva na 5.-8. místě Finále B). Budeme držet palce náměšťským šachistům do dalších bojů, ve kterých se v této sezoně rýsuje postup do Finále A s bojem o medaile!

(MIČ)

šachový oddíl
TJ Náměšť nad Oslavou
Žerotínova 386
675 71 Náměšť nad Oslavou

Kontakty

Sledujte nás na našem novém webu: www.sachy-namest
Powered by WEB4SPORT
Copyright K-system 2024